5 redenen waarom u een online platform zou moeten gebruiken om uw klanten digitaal aan boord te krijgen

16/03/2020 in Digital5 redenen waarom u een online platform zou moeten gebruiken om uw klanten digitaal aan boord te krijgen

Veel bedrijven ambiëren een volledige digitale en paperless proces bij het binnenhalen van een nieuwe klant en tegelijkertijd het sparen van bomen. Dit onboardingsproces is cruciaal om het succes van de klant te garanderen.

Als een nieuwe klant zich heeft aangemeld of op uw diensten een beroep wil doen, moet er een lijst met vereiste documenten en informatie worden verzameld, evenals contracten, overeenkomsten en policies die moeten worden ondertekend en goedgekeurd. Digitaal is het beste formaat voor het verwerken, opslaan en hernoemen van deze documenten.

Bij CheckHub zijn we ervan overtuigd dat de beste manier om het verzamelen van klantgegevens te digitaliseren, is om een online ​​document- of klantenportaal te gebruiken.

 We noemen hierbij 5 redenen waarom:

1. Upload afbeeldingen of foto’s van de gevraagde documenten

Camera’s in mobiele telefoons zijn de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Het is nu handiger om uw klant een duidelijke foto van een document te laten maken dan het te scannen. Uw klant hoeft niet meer naar de kopieermachine te rennen en hoeft ook niet naar een scanner te zoeken.

Met de modernste platforms zoals CheckHub kunt u deze afbeeldingen zelfs automatisch roteren en opslaan in een gebruiksvriendelijk PDF-formaat en de naamgeving aanpassen aan uw bestaande nomenclatuur.

Digitaliseren geeft u de mogelijkheden om alle processen efficiënt te automatiseren. U bespaart tijd, veel geld en tegelijkertijd bomen. Niet te vergeten de verbeterde gebruikerservaring die u uw klanten biedt tijdens de onboarding.

2. Goedkeuring van documenten

U moet bestanden in uw documentportaal kunnen bekijken, goedkeuren en weigeren. Dit om ervoor te zorgen dat de geleverde documenten voldoen aan uw parameters en wettelijke vereisten.

Met geweldige portals kunt u zelfs uw eigen validatieregels instellen voor het geautomatiseerde goedkeuringsproces en krijgt u een realtime interactie met de klant.

3. Houd een logboek bij van het proces

Sommige gereglementeerde markten hebben een trace of geschiedenis van ingediende documenten en communicatie nodig. Een klantenportaal houdt een logboek bij van alle activiteiten op het platform, zodat u deze geschiedenis op elk moment kunt exporteren. U zult blij zijn dat u zich in deze situatie bevindt wanneer de volgende controlevragen binnenkomen.

4. Verbeter en automatiseer uw gegevensinzameling

Laat uw klanten uw formulieren online invullen. Dan heb je datapunten in elektronisch formaat. Of nog beter, gebruik OCR om de gegevens uit de verstrekte documenten te halen. Deze datapunten kunnen weer worden gebruikt om contracten en andere overeenkomsten vooraf in te vullen.

Dit bespaart op zijn minst handmatige invoer en het ontcijferen van slordig handschrift, en nog belangrijker, het voorkomt fouten bij het overtypen van gegevens in de systemen van uw kantoor.

5. Digitaal ondertekenen van contracten, policies en overeenkomsten

Om een ​​volledig digitaal proces te hebben, kunt u uw contracten, overeenkomsten en policies ook online aanbieden. Het hebben van e-sign-mogelijkheden voor uw klanten is een must.

Digitaliseren geeft u de mogelijkheden om alle processen efficiënt te automatiseren. U bespaart tijd, veel geld en tegelijkertijd bomen. Niet te vergeten de verbeterde gebruikerservaring die u uw klanten biedt tijdens de onboarding.